vineri, 22 septembrie 2017

Legea lui Moore

         Creatorul acesteia este Gordon Moore, cel care a înființat compania Intel.
         Gordon Earle Moore nascut pe  3 ianuarie 1929, San Francisco, California, SUA, este un fizico-chimist și om de afaceri american, fondator și, în prezent, președinte emerit al corporației Intel. El a formulat Legea lui Moore ce a fost publicată într-un articol în revista Electronics din 19 aprilie1965 si pentru care a primit în 2008 Medalia de Onoare IEEE.
          In 2017 acesta conform Forbes ava o avere estimata de 7,5 miliarde de dolari.
           În 1965, cu 3 ani înainte de înfiinţarea companiei Intel, viitorul co-fondator Gordon E. Moore a făcut la invitaţia revistei Electronics Magazine din SUA o predicţie pentru industria electronicii, predicţie care este valabilă şi astăzi fiind cunoscută ca Legea lui Moore.
           Legea lui Moore spune că: numărul de tranzistori de pe un circuit integrat se va putea dubla la un anumit interval de timp, în timp ce costul de producţie va continua să scadă.
Pe 19 Aprilie 2015, Legea lui Moore a împlinit 50 de ani.
           Legea lui Moore este o observație empirică din 1965 care afirmă că numărul de tranzistori ce se pot integra într-un circuit se dublează la fiecare doi ani.

           Această tendință a continuat de mai bine de o jumătate de secol. Surse din 2005 se așteptau ca această tendință să continue cel puțin până în 2015 sau 2020. Cu toate acestea, în 2010 s-a estimat o încetinire a creșterii la sfârșitul anului 2013, după care se estimează că numărul de tranzistori se va dubla la fiecare 3 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...