luni, 19 martie 2012

Cum sa devii un Hacker

          A fi hacker e ceva rau sau nu?
         Peste tot la TV,la radio,pe internet se spune ca hackeri au facut aia ,au facut aia , dar oare chiar asa e .Citind tot articolul cred ca va veti schimba parerea.
         Exista mai multe definţii ale cuvantului hacker, cele mai multe fiind legate de obsesia pentru tehnică şi de dorinţa de a rezolva probleme şi a depăşi limite. Dacă vrei să şti cum să devii un hacker doar două definiţii sunt relevante.
          Există o comunitate, o cultură, formată din programatori experti şi magicieni în ceea ce priveşte reţelele . Membrii acestei culturi au creat termenul de hacker. Hackerii au construit internetul. Hackerii menţin World Wide Web funcţional. Dacă faci parte din această cultură, dacă ai contribuit şi ceilalţi ştiu cine eşti şi te numesc hacker, atunci eşti un hacker. Hackerii programatori recunosc aceste spirite înzestrate şi în alte persoane. Unele persoane spun că atitudinea unui hacker este independentă de domeniu.

           Mai există un grup de oameni care se autodeclară hackeri, dar care nu sunt. Aceşti oameni ( în special adolescenţi ) nu fac altceva decât să atace calculatoare pe internet şi să folosească ilegal sistemul telefonic. Hackerii adevăraţi numesc aceste persoane crackeri şi nu vor să aibă nici o legătură cu ei.            
           Majoritatea hackerilor adevaraţi cred că crackerii sunt leneşi, iresponsabili, şi nu foarte inteligenţi, şi simplu fapt de a fi capabil să intri în anumite calculatoare nu te face să fi hacker la fel cum a fi capabil să porneşti o maşină fară chei nu te face un inginer auto. Din nefericire, mulţi jurnalişti şi scriitori au fost păcăliţi să folosească cuvântul hacker pentru a descrie crackeri; acest lucru îi irită pe hackerii adevăraţi.
            Diferenţa esenţială dintre un hacker şi un cracker este următoarea : hackerii construiesc lucruri pe când crackerii nu fac altceva decât să distrugă.


            Dacă vrei să devii un hacker continuă să citeşti si sa inveti. Dacă tot ce vrei e să fi un cracker atunci citeşte legea şi pregăteşte-te să faci cinci sau zece ani de închisoare după ce descoperi că nu eşti aşa inteligent cum crezi. Şi asta e tot ce voi spune despre crackeri.
            Hackerii rezolva probleme şi construiesc, ei cred în libertate şi ajutorul reciproc dezinteresat.
            Pentru a fi acceptat ca un hacker, trebuie să te comporţi ca şi cum ai avea această atitudine. Şi pentru a te comporta astfel trebuie să crezi cu adevărat în aceste valori.
            Pentru a te comporta ca un hacker, trebuie să înţelegi că timpul celorlalţi este la fel de important ca şi al tău, astfel încat este o datorie morală să împarţi informaţiile, să rezolvi probleme a căror soluţie să o faci disponibilă oricui pentru ca ceilalţi hackeri să rezolve noi probleme şi să nu fie nevoiţi să rezolve probleme deja rezolvate.
            Cunoştinţe esenţiale pentru a deveni un Hacker
           1. Învată să programezi:libaje precum Python. java, C, C++ etc;
           2. Instalează şi foloseşte un sistem de operare din familia Unix:Unul dintre cei mai importanţi paşi pe care un începător îl poate face pentru a începe să dobândească deprinderi de hacker este să facă rost de o copie de Linux sau BSD, să-l instaleze pe calculatorul personal şi să înveţe să-l folosească.
          3. Învaţă să foloseşti internetul şi HTML.Internetul este marea excepţie, marea şi strălucitoarea jucărie realizată de hackeri care a schimbat lumea. Din acest motiv ( şi multe altele ) trebuie să înveţi să şti să lucrezi pe internet.
          4. Dacă nu şti engleză la un nivel acceptabil, învaţă.
         Statutul în comunitatea hackerilor
         1. Scrie programe cu surse deschise ( open-source );
         2. Ajută la testarea şi îmbunătăţirea programelor open-source;
         3. Publică informaţii utile;
         4. Ajută la menţinerea infrastructurii funcţionale;
         5. Ajută comunitatea hackerilor.
       Pentru mai multe detalii dar si pentru a vedea sursa acestui articol despre hackeri cititi aici
       Nu uitati rubrica de comentarii va apartine in totalitate.