luni, 19 martie 2012

Cum sa devii un Hacker

          A fi hacker e ceva rau sau nu?
         Peste tot la TV,la radio,pe internet se spune ca hackeri au facut aia ,au facut aia , dar oare chiar asa e .Citind tot articolul cred ca va veti schimba parerea.
         Exista mai multe definţii ale cuvantului hacker, cele mai multe fiind legate de obsesia pentru tehnică şi de dorinţa de a rezolva probleme şi a depăşi limite. Dacă vrei să şti cum să devii un hacker doar două definiţii sunt relevante.
          Există o comunitate, o cultură, formată din programatori experti şi magicieni în ceea ce priveşte reţelele . Membrii acestei culturi au creat termenul de hacker. Hackerii au construit internetul. Hackerii menţin World Wide Web funcţional. Dacă faci parte din această cultură, dacă ai contribuit şi ceilalţi ştiu cine eşti şi te numesc hacker, atunci eşti un hacker. Hackerii programatori recunosc aceste spirite înzestrate şi în alte persoane. Unele persoane spun că atitudinea unui hacker este independentă de domeniu.

           Mai există un grup de oameni care se autodeclară hackeri, dar care nu sunt. Aceşti oameni ( în special adolescenţi ) nu fac altceva decât să atace calculatoare pe internet şi să folosească ilegal sistemul telefonic. Hackerii adevăraţi numesc aceste persoane crackeri şi nu vor să aibă nici o legătură cu ei.            
           Majoritatea hackerilor adevaraţi cred că crackerii sunt leneşi, iresponsabili, şi nu foarte inteligenţi, şi simplu fapt de a fi capabil să intri în anumite calculatoare nu te face să fi hacker la fel cum a fi capabil să porneşti o maşină fară chei nu te face un inginer auto. Din nefericire, mulţi jurnalişti şi scriitori au fost păcăliţi să folosească cuvântul hacker pentru a descrie crackeri; acest lucru îi irită pe hackerii adevăraţi.
            Diferenţa esenţială dintre un hacker şi un cracker este următoarea : hackerii construiesc lucruri pe când crackerii nu fac altceva decât să distrugă.


            Dacă vrei să devii un hacker continuă să citeşti si sa inveti. Dacă tot ce vrei e să fi un cracker atunci citeşte legea şi pregăteşte-te să faci cinci sau zece ani de închisoare după ce descoperi că nu eşti aşa inteligent cum crezi. Şi asta e tot ce voi spune despre crackeri.
            Hackerii rezolva probleme şi construiesc, ei cred în libertate şi ajutorul reciproc dezinteresat.
            Pentru a fi acceptat ca un hacker, trebuie să te comporţi ca şi cum ai avea această atitudine. Şi pentru a te comporta astfel trebuie să crezi cu adevărat în aceste valori.
            Pentru a te comporta ca un hacker, trebuie să înţelegi că timpul celorlalţi este la fel de important ca şi al tău, astfel încat este o datorie morală să împarţi informaţiile, să rezolvi probleme a căror soluţie să o faci disponibilă oricui pentru ca ceilalţi hackeri să rezolve noi probleme şi să nu fie nevoiţi să rezolve probleme deja rezolvate.
            Cunoştinţe esenţiale pentru a deveni un Hacker
           1. Învată să programezi:libaje precum Python. java, C, C++ etc;
           2. Instalează şi foloseşte un sistem de operare din familia Unix:Unul dintre cei mai importanţi paşi pe care un începător îl poate face pentru a începe să dobândească deprinderi de hacker este să facă rost de o copie de Linux sau BSD, să-l instaleze pe calculatorul personal şi să înveţe să-l folosească.
          3. Învaţă să foloseşti internetul şi HTML.Internetul este marea excepţie, marea şi strălucitoarea jucărie realizată de hackeri care a schimbat lumea. Din acest motiv ( şi multe altele ) trebuie să înveţi să şti să lucrezi pe internet.
          4. Dacă nu şti engleză la un nivel acceptabil, învaţă.
         Statutul în comunitatea hackerilor
         1. Scrie programe cu surse deschise ( open-source );
         2. Ajută la testarea şi îmbunătăţirea programelor open-source;
         3. Publică informaţii utile;
         4. Ajută la menţinerea infrastructurii funcţionale;
         5. Ajută comunitatea hackerilor.
       Pentru mai multe detalii dar si pentru a vedea sursa acestui articol despre hackeri cititi aici
       Nu uitati rubrica de comentarii va apartine in totalitate.

49 de comentarii:

  1. Frumos articol, a fost tradus prin 2006 de Savu Andrei, Alin ai facut un lucru bun, punand pe tapet acest articol, eu folosesc linux de patru ani si sincer nu imi mai trebuie windowz, de fapt este o porcarie de program! in legatura cu Hackeri, TOT RESPECTUL, nu acelasi lucru pot spune despre creckeri, sunt intradevar rai, lenesi (puturosi) si isi aroga drepturi care nu le merita (precum cei care plagiaza)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru parere,cat despre linux si eu il folosesc de aproape un an si sunt foare multumit singurul inconvenient ar fi lipsa suportului pentru jocuri,iar despre Hackeri si eu am un mare respect (fara ei internetul ar fi altfel).

    RăspundețiȘtergere
  3. Am o intrebare stiu ca poate o sa ma credeti prost dar se poate ca in lon de Linux sa folosesc Mac os x eu am un letop de la Toshiba si am pe el windows7 si as vrea sa bag Mac os x ca sa ma pot invata pe el si sincer sa fiu nu prea ma dau in vant dupa Linux poate dupa Ubuntu putin dar foarte putin aa si inca un lucri daca ma poate ajuta cineva sa bag Mac os x pe letop am incercat de 4 ori singur dar nam reusit poate cine stie ma ajuta si pe mine un Hacker:))glm

    RăspundețiȘtergere
  4. Se poate instala Mac OS pe un sistem non-apple dar e putin dificil pentru ca nu gasesti drivere..de putut se poate, se poate chiar un dual boot cu windows 7...tu cand ai incercat unde te-ai ai intampinat probleme?

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut ma numesc mihai si sunt pasiont de calculatoare va dau treptat in legatura cu tot ce ati postat intradevar intre hacker si crakers este o dif am patit si eu !! Si asa dori sa dezvolt conostintele mele !!!Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut sunt incepotor si as vrea sa devin si eu un haker inrait cum pot deveni ????????:)(

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer un hacker asa se naste..dar ca sa poti deveni trebuie neaparat sa cunosti si sa folosesti cel putin doua limbaje de programare...sa citesti mult sa ai curajul sa testezi ceea ce faci chiar si pe calculatorul tau...e foarte bine ca vrei sa devi un hacker si nu un cracker...spor la invatat

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Alin Moraru as dori daca puteti sa imi lasati un id de mess,pentru cateva intrebari..,va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La rubrica about gaditi tot ce va intereseaza.Dar as prefera sa discutam la rubrica de comentari pentru a vedea si altcineva discutia poate ar invata si ei.

      Ștergere
  9. asi vrea sa devin unul , dintrea , acesti hackeri , findca din acest mesaj , am inteleg ceva , ca cuvantul hack sau hackeri , nu este un cuvand de care sa te te-mi , eu , nu le am bine , cu hackurile , debea le inteleg , sa le folosesc , vreau sa devin un hacker cu palaria alba .

    dar pentru asta , asi avea nevoie de cava ajutor ,
    daca ma puteti ajuta , id meu este mihaiplacinta96

    asi vrea , sa ajut comunitatea hackerilor , si sa lupt in potriva crackerilor ..

    am vrut sa devin un cracker , dar bun nu rau . , si doar sa aflu parola , la messinger , si sa iau fisiere din pc la alti . dar , asa am facuto doar cu team wiver . findca control la distanta . nul gasesc, pe net de loc , imi apare torenturi , arhive rar. ce contin asa ceva , si video pe youtube . dar fara rost . , sper ca ma puteti ajuta , sau sa-mi explicati .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MOLDOVA...... invata limba romana si sa scrii corect ca daca asa stii sa folosesti si pc-ul nu ai sa devii nici macar un user de PC mai rasarit dar decum hacker !

      Ștergere
    2. Si ai reușit sa intri in calculatorul altcuiva sau sa ii găsești parola de mes,daca da cum??

      Ștergere
    3. Bine zis!Eu nu imi dau seama cum naiba puteti sa scrieti in halul asta fara sa va uitati putin in urma...asta denota prostia si din asta rezulta ca sunt slabe sanse sa faci ceva ce iti propui...pentru ca nu esti in stare nici sa faci ceva banal precum scrisul corect al unui mesaj.Praf, ganditi de doua ori inainte sa vorbiti!

      Ștergere
    4. bravo baieti...sunt de acord cu gramatica si modul de a pune problema...de ce nu le spunem incepatorilor ca exista o pagina de introducere foarte detaliata unde le explica pas cu pas, cum sa-si urmeze instinctul si daca face pentru el aceasta cale...mult respect pentru voi hackeri,pentru efortul ce-l depuneti,pentru rabdarea voastra...un salut din italia :-)

      Ștergere
  10. i need to be a cracker to became a hacker....thanks guys

    RăspundețiȘtergere
  11. Ca sa deveniti hacker pregatiti-va pentru 2-5 ani de inchisoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu nu ai inteles! Hacker inseamna sa creezi, cracker inseamna sa ataci site-uri, adica sa distrugi ce creeaza altii.

      Ștergere
  12. sal as vrea sa invat si eu cate ceva ca sa vad daca as putea deveni un mic haker ,cu ce as putea incepe ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca sa deveniti HACKERI si CRACKERI trebuie sa stiti sa scrieti corect in primul rand ,apoi restul. Deci, dupa cum vad ,la unii le mai trebuie cateva clase de scoala,cu tot respectul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iceman cu 9 clase a spart 25 de servere NASA....

      Ștergere
  14. Era unul pe youtube care a făcut tutoriale Java si a scris ceva apoi a scris class si încă ceva apoi a scris system.paint si apoi a scris ceva in paranteza si in ghilimele si a mai făcut asta de 2,3 ori si apoi a apasat pe un buton si tot ce a scris in paranteza si in ghilimele a apărut jos eu am înțeles cu am făcut asta dar nu înțeleg ce romane asta?la ce ajuta??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In legatura cu amicul care spune ca a reusit sa sparga ID-ul de mess al nu stiu cui,stai linistit ca e analfabet ,el nu stie sa scrie si vrei sa se priceapa la informatica ? si inca la hacking!

      Ștergere
    2. Poti te rog sa imi raspunzi la întrebarea mea?

      Ștergere
    3. Ar trebui sa ma documentez si eu mai mult, nu sunt familiarizat cu JAVA...

      Ștergere
  15. Salutare, frumos articolul.Intreb printre cei care sunt profesionsti, daca nu am facut matematica decat pana in clasa a VIII-a, se poate ajunge la un nivel de programare avansat doar invatand limbaje de programare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Matematica te poate ajuta la jocurile 3D.Pana acolo mai ai multe programe de scris:)

      Ștergere
  16. In principiu da se poate..darprogramare pana in ce clasa ai facut. la ce nivel esti si cat de avansat vrei sa devii? Oricum in anumite probleme o sa fie nevoie si de niste cunostinte de matematica dar daca esti cu adevarat pasionat si priceput o sa te descurci cu usurinta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mersi de raspuns. Programare nu am facut deloc cu prof, am facut pe net JAVA putin iar acum m-am apucat de PYTHON. Sunt autodidact in cam tot ce fac. Mi-am instalat de curand Ubuntu 13.04 si pe el practic Python. Vreau sa ajung la nivel de f. bine cu aceste limbaje: Python, Java,Perl, List.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna , ma numesc Andrei am 14 ani si vreau sa devin Hacker , nu stiu cum sa incep , ce sa fac . . . poate pot primi niste sfaturi.

    P.S: Idu'l meu este bulfi_thepuss@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Invata 2, 3 limbaje de programare, invata sa folosesti cat mai multe programe, instaleaza si un alt sistem de operare (linux), cand te confrunti cu o problema legata de PC nu pune pe altcineva sa o rezolve, incearca sa cauti tu rezolvare singur. Si fi atent la orele de informatica de la scoala:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Merci de raspuns , imi poti recomanda 2-3 limbaje de programare ? :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Primul ar fi bineinteles C++/C si pe langa acestea mai poti invata Python, Java, Perl si LISP inceara si site-urile scrise in HTML

    RăspundețiȘtergere
  22. Sa va zic ceva ca prea visatii asa la orice un heker nu inseamna sa stii sa bagii un windows sau chestii dastea minore hekari se ocupa cu spartul parorelor in special si in tehnica

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca vreti sa deveniti hackeri trebuie sa va invete alt hacker care face asta de la el puteti invata totul interesativa d eunu hacker si contactatil intalnitiva daca vrea el.

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut sunt in clasa a 9 a pe mate info,invat c++ deocamdata la scoala.. nu prea inteleg ce trb sa invat.. poate cineva sa ma ajute,sa fie mai explicit? Vreau sa imi dedic mult timp pt asta..

    RăspundețiȘtergere
  25. TinKode :))) , glumesc , sa devii hacker trebuie sa intelegi multe lucruri C++ de ex . el este baza (limbajul) asta inveti greu si in ani , m-am saturat de unii care se supra-numesc "hackeri" discarci un program de flood , keylogger si eee sunt hacker (cracker) , nu-i asa sa inteleaga toata lumea . Un hacker adevarat are propriile programe si nu depinde decat de propriile cunostinte !

    RăspundețiȘtergere
  26. doresc sa devin un hacker foarte tare cum pot deveni eu????????????
    spuneti va rog????

    RăspundețiȘtergere
  27. daca puteti sa ma ajutati trimiteti mesaje pe


    budeinicolai@gmail.com


    va rog!!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. gasiti aici un site cu cateva programe foarte utile ;) http://sirshadow.blog.com/

    RăspundețiȘtergere
  29. Va multmesc,acest articol mia fost de mare ajutor))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  30. hakingul este un lucru bun cum invat? poate sa-mi raspunda careva?

    RăspundețiȘtergere
  31. Învață programare în mai multe limbaje, învață modul de funcționare al calculatoarelor atât din punct de vedere software cât și hardware.

    RăspundețiȘtergere
  32. Imi poate cineva recomanda o carte sau un curs de la care as putea incepe sa invat lucruri in IT, incep de la 0 stiind doar cateva notiuni de baza si chiar as vrea sa evoluez in asa ceva.

    RăspundețiȘtergere

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...