sâmbătă, 16 septembrie 2017

Feline salbatice


  1. Leul -este una dintre cele mai mari feline și unul dintre cei mai mari răpitori tereștri.
  2. Tigru - Tigrilor le sunt caracteristice dungile de culoare închisă, amplasarea cărora variază de la un individ la altul. Corpul este adaptat pentru vânătoare, fiind dotat cu colți lungi și maxilare puternice, vedere nocturnă de șase ori mai bună decât a omului și musculatură dezvoltată, fiind capabil să sară la o înălțime de până la doi metri cu 50 kg de carne în dinți.
  3. Ghepard - Pieptul unui ghepard este adânc, iar talia îngustă. Blana scurtă a animalului este galben-închisă cu pete negre, de diametrul 2–3 cm., permițându-i să se camufleze în timp ce vânează. Nu sunt pete pe blana albă de pe abdomen și torace, dar există pe coadă. 
  4. Leoparduleste vestit pentru capacitatea sa de a se adapta, iar datorită simțurilor sale excelent dezvoltate și a desenului blănii poate fi cu greu observat. Poate fi întâlnit din zonele semideșertice și până în zonele reci. 
  5. Jaguar - Animal musculos, jaguarul are, la maturitate, 59-96 kilograme. Masculii pot ajunge la greutăți-record de până la 158 kg.Lungimea variază de la 1,12 m până la 1,85 m, la care se adaugă lungimea cozii, cam de 45-75 cm. 
  6. Pantera - Desi sunt cunoscute drept pantere, aceste feline negre sunt de fapt leoparzi si se nasc alaturi de alti pui de leopard care sunt patati normal. Aceasta colorare este o mutatie genetica numita melanism si este rezultatul existentei unei cantitati excesive de melanina, care confera o culoare negru inchis in locul auriului patat al leoparzilor obisnuiti. 
  7. Puma - Puma nu atacă omul, ba chiar se ferește de el. Cele mai multe pume trăiesc în munți. Ele pot omorî animale mai mari ca ele, cum ar fi cerbii. De multe ori urmărește prada pe distanțe foarte lungi. Este un animal nocturn. 
  8. Rasul  -Râșii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui. Au între 70 și 150 cm lungime, cu coadă relativ scurtă — de 5–25 cm. Vârful cozii la toate speciile este de obicei negru, iar în vârful urechilor sunt smocurile de peri negri, ceea ce deosebește lincșii de alte felide. 
  9. Pisica salabtica - poate să se obșinuiască ușor cu arii de râspandire diverse: savanăstepă și pădure. Indivizii sălbatici sunt cenușii sau bruni și au dungi negre. Pot să ajungă 45–80 cm de lungime, coada de 25–40 cm și masa de 3–8 kg. Subspeciile africane sunt în general mai mici și au culori mai deschise. 
  10. Caracalul - Este roșiatic sau maroniu-roșcat, deși – ca și numeroase alte feline – se întâlnesc și indivizi de culoare neagră (melanică). Atinge între 60 și 100 cm, cu o coadă de 23-40 de cm și o greutate de 7–21 kg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...