duminică, 4 martie 2012

Windows 8 consumer preview

La prima vedere.
Am instalat windows 8 consumer preview la cateva ore de la lansare.
Il puteti lua de aici.
Cd key-ul este: DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J
Instalarea a decurs fara probleme (in cazul meu de pe un stick bootabil) ,este asemanatoare cu cea din windows 7 cu mici diferente la crearea userului care e mai complicata trebuie cont de windows live ...
Dupa instalare se deschide interfata metro destul de interesanta ,se misca bine la actiunile mouse-lui dar cred ca mai bine s-ar misca pe ecrane touch.
Putem schimba in modul desktop prin simpla apasare a tastei windows si reveni in interfta metro tot prin apasarea aceleias taste.
Primul lucru care sare in ochii in modul desktop este lipsa butonlui de start care a fost inlocuit cu un fel de pop-up care se deschide in momentul cand tinem mouse-ul in coltul din dreapta acesta a preluat o mare parte din functiile clasicului buton de start.
Nu pot sa spun ca ma deranjeaza lipsa acestuia dar pentru multi butonul de start este o emblema a sistemului windows.
Din interfata metro putem sa intram in multe aplicati oferite de cei de la microsoft cum ar fi in magazin, calendar, xbox etc.
Se misca la fel de bine ca si windows 7 desi este inca in faza beta ,o problema ar fi gasirea driverelor pentru PC-uri cu o configuratie mai veche.
Nu este recomandat sa fie instalat ca sistem de operare default, incercati in masina virtuala sau in dual boot cu windows 7.
Atetie la cei care vor sa il instaleze in dual-boot cu ubuntu nu va merge pentru ca ubuntu nu ul va vedea in momentul instalarii.
Revin cu alte articole mai detaliate in zilele urmatoare.
Ii astept la rubrica de comentarii pe cei care au instalat sau vor sa instaleze windows 8.


Daca aveti probleme la PC indiferent de care (software sau hardware ) nu ezitati sa ma intrebati va voi ajuta sa o rezolvati.


Un comentariu:

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...