miercuri, 29 februarie 2012

Cu antivirus sau fara?

                                           Instalarea unui antivirus sau nu.
           Am scris acest articol deoarece cunosc multe persoane care nu au instalat un antivirus pe PC.
           Fiecare invocand diverse motive cum ar fi :"eu nu am virusi" "de ce mi-ar trebui" , "nu am de unde sa iau virusi" ,"imi consuma resurele PC-ului".
           Si acum sa le raspund la acele motive:
           1."eu nu am virusi" eu spun de unde sti ca nu ai, orcine poate avea de pe net ,de pe un cd, de pe un stick de la un prieten .Daca mergeti pe principiul asta o sa reinstalati la windows foarte des pentru ca e foarte vulnerabil.
           2."De ce mi-ar trebui" poate pentru a te proteja ,a te scuti de munca inutila, a nu infesta si alte PC-uri la prieteni care la fel ca si tine nu au antivirus.
           3."Nu am de unde sa iau virusi" este netu plin un banal click unde nu trebuie si ai deja PC-ul plin, de pe cd, stick-uri chiar si de pe un card de memorie de la telefon.
           4."imi consuma resursele PC-ului" aici au putina dreptate antivirusul ingreuneza putin PC-ul dar un intr-un fel care sa va deranjeze , iar avantajele sunt mai mult decat suficiente sa treceti peste accest imperiment.
           La mine este primul lucru pe care il fac dupa instalarea drive-lor si anume instalarea unui antivirus .
           Macar un antivirus free daca nu unul cu bani deoarece si acesta isi face foarte bine datoria.
           Puteti sa sariti peste instalarea unui antivirus daca aveti instalat pe PC o distributie de linux (ubuntu, linux mint etc) se stie ca nu prea sunt virusi pentru linux desi puteti instala si aici un antivirus ,dar sincer nu se merita poate doar pentru a scana fisierele pe care le trimiteti la prieteni care au windows (VIRUSII DE WINDOWS NU AFECTEAZA LINUX-UL).
            Il luati il instalati si il lasati sa isi faca treeaba , si odata pe luna va recomand o sacanre a intregului sistem pentru siguranta.
           Antivirusi bunu puteti sa luati de :aici si aici si aici etc.
           Daca aveti alta opinie va astept la rubrica de comentarii.

Daca aveti probleme la PC indiferent de care (software sau hardware ) nu ezitati sa ma intrebati , sigur  va voi ajuta sa o rezolvati.

Un comentariu:

  1. Salut!
    Personal, de-a lungul anilor (de vre-o 18 ani mai exact) am tot folosit antiviruşi de toate naţiile, de la avast, nod32, bitdefender, până la panda şi multe altele, iar în prezent nu folosesc antivirus de aproximativ 2 ani de zile, şi nu mi-am schimbat sistemul de operare în tot acest timp, de ce? păi explicaţia mea e simplă: am observat că PC-ul funcţionează mult mai bine şi nu apar problemele care apăreau când foloseam antivirus, de genul: fisiere sistem lipsa, erori peste erori, etc. Sunt conştient că există riscuri, dar merg pe ideea conform căreia, companiile care produc antiviruşi, produc şi viruşii implicit, la fel ca şi în industria farmaceutică.... "taxă pe protecţie".

    RăspundețiȘtergere

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...