duminică, 26 mai 2013

Scurtatura pe desktop pentru shutdown. Programare oprire PC din CMD

Scurtatura pe desktop pentru shutdown. Programare oprire PC din CMD

              In acest tutorial am sa va arat cum se face o scurtatura pentru shutdown pe descktop.
              Este foarte simplu de facut asta si usor de urmat chair si pentru cei neexperimentati in utilizare windows.
             1. Click dreapta -- New -- shortcut.



             2.In fereastra nou deschisa scriem urmatoarea linie: ' shutdown -s -t 0 ' unde 0 reprezinta numarul de secunde pana ca actiunea sa aiba loc (si anume oprirea sistemului). Tot de aici putem face un shortcut pentru un shutdown personalizat (adica peste cate minute vrem sa se opreasca sistemul ,de exemplu ' shutdown -s -t 600 ' adica 10 minute ).



             3.In continuare dam Next si alegem numele pentru scurtatura (in cazul meu shutdown) si Finish. Aceasta scurtatura poate fi personalizata cu o iconica mai reprezentativa (click dreapta pe aceasta proprties--change icon) .

           Pentru a programa calculatorul ori decate ori dorim dupa un timp oarecare si pentru a nu face cate o scurtatura pentru fiecare timp dorit procedam astfel: Start -- CMD . In CMD scriem urmatoarea linie ' shutdown -s -t * ' unde '*' reprezinta numarul de secunde dupa care vrem sa se stinga calculatorul poate fi 60, 900, 3600.
           Asta este tot. Bafta.
           Rubrica de comentarii va apartine unde va puteti exprima parerea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...