luni, 20 august 2012

Bodhi Linux

                                  Bodhi Linux nu ar fi rau sa treceti pe linux..


            Versiune foarte light de linux, Bodhi linux ar putea fi o alternativa la windows si chiar la ubuntu (sistem pe care il are la baza si anume ubuntu 10.10).
           Eu il am instalat pe urmatoarea configuratie AMD Sempron 2800+ 1,6GHz, 1 GB RAM, Nvidia FX 5200 ,HDD 120GB in dual boot cu windows 7 .
           Se misca impecabil chiar mai bine decat ubuntu 11.10, 12.04 pe care le-am avut instalate.
           Da asa e ubuntu are suport mult mai bun decat Bodhi Linux ,dar majoritatea aplicatiilor din ubuntu se regasesc si in App center de la bodhi linux ,dar multe pot fi instalate din terminal.
           Probleme cu driverele nu au fost pe timpul instalari toate au functionat perfect ,internet ,sunet,video.
           Programe pe care eu le folosesc zi de zi :Chromium, pidgin. audacious,clementine,midori (browser default -se misca mai bine ca toate browserele incercate de mine pana acum), transmision (client torrent),SmPlayer,chiar si firefox.

            Un exemplu videoclipurile 720p si chiar 1080p se vad fluid lucru pe care nici windows XP,7,8 ,ubuntu 11.10,12.04 Kubuntu 11.10, linux mint nu l-au reusit (doar sacadat au reusit sa redea).
            Consumul de resurse este urmatorul :cu chromium ,pidgin ,conky si audacious pornite :CPU usage 15% ,Ram usage 28% foarte scazute in comparatie cu restu.
Vine cu o serie de theme preinstalate foarte atragatoare pentru un sistem asa de light.
            Customizarea este posibila si nu foarte grea, dar doar cu ce vine sistemul ,deocamdata eu nu am reusit sa instalaez alta tema "luata de pe net".
           Are 4 ecrane virtuale dar numarul lor poate si setat in 'n' moduri.
           Il puteti descarca de aici.
           Appcenter bothi linux este aici.
           Pentru fani linux si nu numai care au configurati mai vechii este un sistem de operare de care va veti indragosti, la mine asa a fost.
           Pur si simplu click si aplicatia se deschide exacat cea ce imi doream.

           Asa cum se vede si in poze este un sistem foarte aratos.
           Eu il am instalat de 3 zile si m-am obijnuit cu el dar mai am multe de invatat si chiar rog pe cei mai experimentati in bodhi linux sa ma ajute.
           Am sa revin cu noi articole despre Bodhi Linux pe masura ce descopar lucruri noi despre acesta.
           Rubrica de comentarii este a voastra unde puteti sa va spuneti parerea si eventualele probleme pe care le intampinati.

4 comentarii:

  1. Salut.
    Si eu am un sistem asemanator cu al tau si ma confrunt cu unele probleme si cu multe distributi, am probleme cam la toate cu placa vide' asta seara instalez Bodhi Linux' sper sa am noroc. Da-mi un add la id: genabis . Yahoo; sa mai comunicam

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu momentan am revenit la ubuntu 11.10 pentru customizare cu bothi linux nu am avut proleme pt ce ai nevoie merge probleme nu am avut la instalare gen drivere etc...spunemi ce ai reusit

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit am gasit si eu o versiune de Linux care sa ma multumeasca! Este uimitor acest Bodhi Linux, am instalat: tx maxe, Vlc, Deluge, Sopcast, Chromium, Audacius. Toate programele functioneaza bine si foarte repede. Dai click si aplicatia se deschide, paginile in browser se deschid imediat, este exact ceea ce doream chiar daca am o configuratie bunicica la laptop, prefer sa am o rezerva de memorie tot timpul. Pentru curatirea sistemului folosesc BleachBit, care isi face treaba foarte bine, fiind singurul care mi-a mers. Cei care vor sa migreze de la windows cred ca este distributia cea mai buna pentru inceput cu putin efort din partea lor. Ce poate fi mai minunat sa ai un sistem de operare free cu posilbilitati aproape nelimitate de configurare si care ruleaza foarte rapid fata de orice versiune de MS Windows!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca iti place...da este un sistem "click and go"...foarte rapid si merg toate aplicatiile din ubuntu.

    RăspundețiȘtergere

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...