luni, 16 aprilie 2012

Ce faci cand nu merge windows-ul?

          Iar a cazut windows-ul, ce pot sa fac!
          Multi dintre noi ne-am confruntat cu aceasta problema fie ca am vrut fie ca nu.
          Cand ne era lumea mai draga sistemul incepea sa se miste din ce in ce  mai greu ,raspundea greu la comenzi, pornea greu etc.
          Multi nu incearca sa rezolva aceasta problema si trec direct la reinstalarea sistemului.
Inainte de a reinstala ati putea face asta:
1.In primul rand incerca sa ne amintim daca am facut noi ceva modificari pentru a vedea daca se poate remedia aceea problema prin aducerea modificarilor noastre la sadiul 'default'.
2.De multe ori cauza acestor probleme este un virus ,de aceea recomand o scanare completa cu un antivirus bun (de preferat unu cu licenta ,cu toate actualizarile la zi).Dupa scanare daca a gasit vreun virus lasati antivirusul sa il anihileze si poate sistemul incepe sa isi revina ,mai multe detali aici.
3.Rulati un program de intretinere .dupa scanarea cu un astfel de program si gasirea erorilor ii dati 'repair' ,si deja puteti observa o inbunatatire a sistemului;

4.Salvati tot ce aveti mai important pe actulaul 'user'(administrator).si creati un nou cont (user ) tot administrator pentru ca facand asta sistemul este default sau foarte aproape de asta, dupa care stergeti vechiul cont de administrator (cel care avea probleme);
5.Faceti curatenie in sistem ,stergeti programele inutile (cele care se instaleaza odata cu unle care sunt utile).
6.Verificati sa aveti suficienta memorie libera in partitia C, lipsa acesteia ingreuneaza sistemul.
7.Daca aveti insuficienta memorie RAM faceti un efort sai mai achizitionati o placuta, rezultatele sun uimitoare ,diferenta se observa de la prima utilizare.
8.Defragmentati toate partilile HDD-ului
9.Verificati programele din 'start-up' (cele care pornesc odata cu sistemul), acestea ingreuneaza semnificativ timpul de boot-are al sistemului.
10.Daca aveti CD-ul dupa care ati facut instalarea incercati sa dati 'repair' de pe CD.
         Daca dupa efectuarea acestor pasi (sau a o parte dintre ei), nu observati o inbunatatire a sistemului atunci puteti realiza reinstalarea.
         Daca nu vreti sa va mai confruntati cu astfel de probleme incercati ceva nou si mult mai bun si anume sistemul bazat pe Linux, Ubuntu orice versiune.
         Daca stiti si alte solutii de rezolvare va astept la rubrica de comentarii pentru ale impartasi.


5 comentarii:

  1. la ce jocuri te referi?? cele de pe windows nu merg ...poate doar cu wine (dar nu e garantat).Wine e un program pt linux care emuleaza adica face jocul sa creada ca e pe un windows.
    Dar sun si jocuri speciale pentru linux..incerca.

    RăspundețiȘtergere
  2. De obicei eu am 2 sisteme de operare instalate,amandoua au acces la fisiere si aplicatii, cat despre antivirus,cel mai slab sa nu ma incurce prea mult cu "descoperirile lui fabuloase" ca deh....virusul daca vrea sa intre tot intra oricat ai vrea tu sa-l opresti si nu ma chinui cu LINUX si alte sisteme de genul asta care au un numar limitat de aplicatii si sa mai si caut o zi intreaga dupa un amarat de driver.Deci,parerea mea,windows 7 este cel mai tare sistem de operare !

    RăspundețiȘtergere



  3. Salut!
    Am si eu o problema cu calculatorul meu eu aveam inainte 512 MB RAM iar acuma am 1GB RAM
    am facut schimb cu prietenul meu care mi-a dat placutele de RAM: 512 MB,512 MB si am facut 1GB.Si lui i-am dat placuta de 512 MB RAM .Problema este ca nu pot baga windows-ul nu pot boota .Bag cd-ul cu windows in unitate dau boot,apare fereastra aia cu Press any key to boot from CD si dupa aia se deschide windows-ul normal,l-am bagat si la prietenul meu pe unitate si i-a mers din prima.Am intrat in BIOS imi arata DDR1 512MB,DDR2 512 MB ,pe placutele de RAM scrie DDR1.Am intrat in BIOS la Boot am schimbat prima 1st:Boot CD/DVD dar tot nimic,am incercat si alte windows-uri si am scanat cu antivirusul dar tot nimic.Mentionez ca am windows sp 2 ,Placa Video 128 MB ATI si Procesor 1,60 GHz.Va rog sa imi spuneti ce sa fac?
    si mai va rog sa imi spuneti care este mai bun Windows sp2 sau sp 3 sa imi bag? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. petru configuratia ta windows xp sp3 este cel mai bun, poti incerca si un win 7 dar cu precizarea ca nu se va misca chiar foarte bine. Cat despre problema ta, este cam bizara, poti incerca sa instalezi win xp cu placuta ta initiala si dupa instalare sa bagi cele doua plaucute, nu este nicio problema o sa le recunoasca.Ecran albastru ai avut, o fi vreo incompatibilitate intre componente.
    Eu am folosit cativa ani pe un AMD de 1.6 GHz 1GB RAm DDR 1 si o placaNvidia FX 5200 de 128 MB windows 7 si a fost destul de multumit dar doar pentru net, muzica filme .

    RăspundețiȘtergere

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...