luni, 16 aprilie 2012

Ce faci cand nu merge windows-ul?

          Iar a cazut windows-ul, ce pot sa fac!
          Multi dintre noi ne-am confruntat cu aceasta problema fie ca am vrut fie ca nu.
          Cand ne era lumea mai draga sistemul incepea sa se miste din ce in ce  mai greu ,raspundea greu la comenzi, pornea greu etc.
          Multi nu incearca sa rezolva aceasta problema si trec direct la reinstalarea sistemului.
Inainte de a reinstala ati putea face asta:
1.In primul rand incerca sa ne amintim daca am facut noi ceva modificari pentru a vedea daca se poate remedia aceea problema prin aducerea modificarilor noastre la sadiul 'default'.
2.De multe ori cauza acestor probleme este un virus ,de aceea recomand o scanare completa cu un antivirus bun (de preferat unu cu licenta ,cu toate actualizarile la zi).Dupa scanare daca a gasit vreun virus lasati antivirusul sa il anihileze si poate sistemul incepe sa isi revina ,mai multe detali aici.
3.Rulati un program de intretinere .dupa scanarea cu un astfel de program si gasirea erorilor ii dati 'repair' ,si deja puteti observa o inbunatatire a sistemului;

4.Salvati tot ce aveti mai important pe actulaul 'user'(administrator).si creati un nou cont (user ) tot administrator pentru ca facand asta sistemul este default sau foarte aproape de asta, dupa care stergeti vechiul cont de administrator (cel care avea probleme);
5.Faceti curatenie in sistem ,stergeti programele inutile (cele care se instaleaza odata cu unle care sunt utile).
6.Verificati sa aveti suficienta memorie libera in partitia C, lipsa acesteia ingreuneaza sistemul.
7.Daca aveti insuficienta memorie RAM faceti un efort sai mai achizitionati o placuta, rezultatele sun uimitoare ,diferenta se observa de la prima utilizare.
8.Defragmentati toate partilile HDD-ului
9.Verificati programele din 'start-up' (cele care pornesc odata cu sistemul), acestea ingreuneaza semnificativ timpul de boot-are al sistemului.
10.Daca aveti CD-ul dupa care ati facut instalarea incercati sa dati 'repair' de pe CD.
         Daca dupa efectuarea acestor pasi (sau a o parte dintre ei), nu observati o inbunatatire a sistemului atunci puteti realiza reinstalarea.
         Daca nu vreti sa va mai confruntati cu astfel de probleme incercati ceva nou si mult mai bun si anume sistemul bazat pe Linux, Ubuntu orice versiune.
         Daca stiti si alte solutii de rezolvare va astept la rubrica de comentarii pentru ale impartasi.