miercuri, 8 februarie 2012

Ubuntu

Azi as dori sa vorbesc despre UBUNTU un sistem de operare open source bazat pe linux.
Este o alternativa foarte buna la mult indragitul windows care in continuare este foarte apreciat desi de ce sa nu recunoaste are destul de multe probleme ,dar cu un pus pentru windows 7 care personal cred ca este foarte reusit asa cum sper ca o sa fie si urmasul sau windows 8 depre care am sa vorbesc intr-o postare viitoare.
Sa revenim la ubuntu care are un consum de resurse foarte bun in comparatie cu rivalul direct ,miscandu-se foarte bine pe configurati mai vechi.
Sa va prezint alternative de programe la cele pe care le utilizati in mod frecvent in windows:
     1. yahoo messenger -- pidgin;
     2. winamp                --audacious;
     3. bs player              --sm player;
     4. utorrent                --qbittorrent, transsmision;
     5. chrome ,mozilla,opera si multe alte programe au versiune si pentru sistemele bazate pe linux.


Avantaje ar fi multe ,dar sa enumar cateva:
     1. este open source (si asa va ramane);
     2. nu prea sunt virusi pentru el deci nu ar fi necesar instalarea unui antivirus;
     3. timp de bootare foarte mic;
     4. stabilitate foarte buna;
actualizari foarte dese si foarte bune etc.
Un dezavantaj al acestuia ar fi lipsa jocurilor care nu prea sunt, desi unele dintre ele se pot rula cu aplicatia wine,iar un altul ar fi perioada de acomodare cu noul sistem care e putin diferit, de aceea va sugerez sa instalati ubuntu in dual boot cu sistemul actual pentru ca trecerea sa fie mai lina.

Ca sa va faceti o idee al meu arata asa (ubuntu 11.10):


Va astept la rubrica de comentari pentru lamuriri si sugestii.

4 comentarii:

  1. băi frate nu te supăra ... tu vb de stabilitate la ubuntu ?? Cred că tu răzi tare de tot cănd scrii stabilitate la ubuntu .. :))) ... Deci eu am avut crash-uri la un rahat de program de ascultat muzică .. crashuri unu după altul .. plus că e un sistem de rahat .. imi ține placa video la 46 de grade fără să fac nimic ....imi ține procesorul la 15 la sută non stop fără să fac nimic .. nu ai control panel nu vezi unde sunt cukiurile .. nu vezi unde este un program instalat .. nimic .. e un rahat de sistem de operare serios .. sunt dezamăgit total ... de el dacă tu crezi că mă inșel ... imi poți lăsa un mesaj pe id-ul meu de mess click_here100@yahoo.com .. prcizez că am un sistem foooaarte performant .. deci in windows 7 am date la maxim toate și abia dacă imi consumă ceva .. plus temperaturile sunt foarte mici ..

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am de ce sa ma supar e parerea ta:)
    Cred ca esti primul care se plange de stabilitatea sistemului ubuntu ,dar daca ai mai citi si te-ai interesa poate ai afla mai multe .|De ce ai vrea sa sti unde este instalat un program,daca vrei sa il stergi o poti face foarte usor.Si faza cu temperaturile nu stiu ce sa zic la mine a fost invers si nu am un sistem f performant si da se misca chiar mai bine ca win xp.pt muzica sunt multe playere depinde ce ai avut tu.
    ce versiune de ubuntu ai avut???

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am aceleasi neplaceri la ubuntu 12.04! Temperaturi mari, merge ventilatorul la turatii mari foarte mult timp (autonomie baterie laptop mai mica cu 25-30%. Folosesc un laptop bun (i5 ivy, video dedicat 1GRAM, memorie 4GRAM). In win 7 decat in jocuri se incalzeste asa de tare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai avut aceleasi neplaceri si pe alte versiuni de ubuntu sau doar pe 12.04? or fi aparut niste erori in timpul instalarii sau or fi incompabilitati desi ai laptop de ultima generatie.
    Dar asa cum se misca ubuntu este totul fluid sau mai are momente cand ingheata?

    RăspundețiȘtergere

Evolutia Porsche 911 in imagini

Eu sunt un fan al marcii Porsche, in special al autoturismelor in doua usi de la acestia. Desi design-ul emblematicului Porsche 911 nu a s...